2012. április 3., kedd

Életjel

 Nem vagyok ám elveszve. :) Csak hát egy elég eseménydús időszakon vagyunk túl. Sikeresen megírtam a szakdogámat, pontosabban négy darab műhelymunkát, mert nálunk ezt így hívják :) Ezek közül az egyik volt az, amihez a Ti segítségeteket is kértem, még várom az értékelést, de úgy érzem, jól sikerült. Amint megtudom az eredményt, írok egy rövidebb és érthetőbb összefoglalót, mivel többen is jeleztétek, hogy kíváncsiak vagytok az eredményekre. Egyelőre annyit tudok mondani, hogy a spanyol viaszt nem találtam fel, de érdekes volt elemezni ezt a rengeteg adatot és találtam olyan összefüggéseket, amikre kicsit számítottam is, úgyhogy a sikerélmény megvolt. :)
Másfél hete egy másik hatalmas sikerélményünk is volt. Az elmúlt közel két hónapban nagy feladatra vállalkoztunk: belevágtunk Bogyóval egy tanfolyamba, ami nemcsak arról szólt, hogy a kutya okos dolgokat meg trükköket tanul, hanem hogy rendezzük a viszonyunkat is. Nekünk ez az utóbbi volt a fontos, mert egy jó ideje már nem mi voltunk Bogyó gazdái, hanem Bogyó a miénk, és hiába ilyen picike meg cukika, azért rendesen véresre tudja harapni az ember lányának a kezét... szóval belevágtunk, nem volt könnyű, sokszor szívfájdító volt, de megvan az eredménye! Végre tényleg falkavezérnek érzem magam! :)) Megtanultam kezelni a veszélyes helyzeteket, legyőztem rengeteg aggodalmam, a kutya felszabadult, ez már megért minden beleadott energiát. A hab a tortán pedig a fenti képen látható, a férjem, mint felvezető és Bogyó sikeres Engedelmes első szintű vizsgát tettek, nem is akármilyen eredménnyel, 100-ból 89 pontot kaptak! Nem tudom elmondani, mennyire büszke vagyok rájuk és hogy ez mekkora lökést adott a továbbiakhoz! A képzést április végén folytatjuk középfokon, ott már ügyességi feladatok lesznek.

Közben megérkezett Erikától a PIF ajándékom is, nagyon köszönöm itt is! :) Ezt a cuki baglyot kaptam, ő volt a kis társam éjszakánként, amikor írtam a szakdogámat, nagyon hiányzott már a családból még egy éjjeli bagoly, mint én! :) A medálka pedig Vezsuzsi Pálvirág mintája alapján készült, csillog-villog, nagyon szeretem, annyira bájos színe van. Köszönöm még egyszer, Erika! :)

Most van egy-két lazább hetem, úgyhogy az elmaradásaimat igyekszem pótolni szépen sorban. Április közepétől viszont megint el kell tűnnöm, van néhány vizsgám, utána kezdődnek az államvizsgák (na meg az ügyességi vizsga, amit a suli miatt úgy néz ki, megint a férjem fog felvezetni, de én se szeretnék kimaradni a mókából). :)

Még egy kis kutyás téma: ezt a kis csodát, amit megéltünk a Tükör módszer adta meg nekünk. Mindenkinek nagyon nagyon ajánlom, akik szeretnének közelebb kerülni a kutyusukhoz! Fantasztikus érzés, amikor végre meg tudom érteni, hogy miért olyan lüke, miért akar megharapni ok nélkül, amikor aztán apró jelekből látom, hogy igen, a kutya megnyugodott, elfogadta, hogy én vagyok a vezér és rám lehet bízni a dolgokat, majd megoldom :) És ezek mellett magunkról is nagyon sokat tanultunk, mert a kutyus egy tükör, és a mi állapotunkat tükrözi vissza. Az Egyik kutya, másik nem című műsor is erről szól. Nézzétek meg, érdekes! :)

1 megjegyzés:

Ibcsi írta...

Hát végre, végre, végre. hogy +kerültél már itt is! Hiányoztál, bár én tudom, hogy ennél fontosabb teendőid voltak!
Először is: Gratula még 1x az igazi szakdogádhoz, / én már olvastam, de tudjátok,akik majd olvassátok, hogy 1 anya nagyon kíváncsi...:)) /
Másodszor: Remélem, a többi műhelymunka is ugyanolyan jóóó lett... :))
Harmadszor: Tényleg várjuk a rövidebb és érthetőbb összefoglalót!:))
Hát és Bogyó!!!
Tapasztaltam, hogy nem volt könnyű egyikőtöknek sem, DE: lám,lám +érte!
Ezen a kis drágán is látszik, milyen büszke magára! ÉN + Rátok, hogy ilyen ügyesen végigcsináltátok!!:))D
/ Hát azt +majd +nézem, hogy tényleg ki a falkavezér...:) /
És Ádámnak is minden elismerés, amilyen ügyesen levizsgáztatta a kutyát! :))D Puszi nekik!!
A PIF ajándékod tényleg nagyon édi, elhiszem, hogy jó volt néha ránézni, mikor már nagyon untad a banánt...
Hát egyenlőre ennyi....
Nagyon várlak Titeket már haza!!!
Sok-sok puszi!!!! Anyci :))DDD
És megint ezek a hülye betűk...